Srpnové mistráky

Letos je druhý prázdninový měsíc vskutku ve znamení MČR v různých cyklistických disciplínách. Po gravelovém šampionátu následoval o víkendu 9.-10. 8. mistrovský závod v shorttracku v Ostravě a následně silniční závod v časovce dvojic.

Zatímco v Ostravě se našemu týmu tak nějak lepila smůla na paty, ve formě přetržených a spadlých řetězů, nejen v pátečním XCC, ale i v sobotním finále ČP, tak o následujícím víkendu všem udělala radost Anetka, která v silniční časovce dvojic obsadila výborné třetí místo a získala tak další medaili z českého šampionátu. Navíc o další týden později zvítězila v Ústí nad Labem v závodě seriálu AC Heating Cup.

Ještě tedy zpět k výsledkům v Ostravě: junioři opět bohužel nepřekročili svůj stín a výsledkově dojeli v obou závodech hluboce za očekáváním (Janek vinou padajícího řetězu...). Anetka podala standardní výkony této sezóny a v XCC i XCO  brala 4. místa v redukovaném pořadí žen U23. V elitě prokázal zejména Filip Holub skvělou formu a v pátečním XCC to vypadalo na TOP výsledek, ale bohužel drobná chybka ve sjezdu s následným krkolomným pádem a prasklou tretrou ho odsunula po stíhací jízdě na deváté místo. Filip Lepka zajel snad svůj letošní nejlepší závod a obsadil velice solidní 8. místo v elitě. V sobotním finále ČP potom Filip Lepka hned na startu přetrhl řetěz a bylo vymalováno - po urputném boji urval 20. místo. Filip Holub jel skvělý závod zabudovaný kolem desítky, ale pro změnu v rozhodujících chvílích závodu se mu vyšroubovala přehazovačka a musel do kopečků běžet do depa - nakonec 14. místo.

Tak snad v září na posledním mistráku - tentokrát v eliminátoru - budeme mít trošku toho štěstíčka!